Solar Enerji Sistemli Sundurma

Solar Enerji sundurma sistemleri, güneş panelleri vasıtasıyla güneş ışınlarını elektriğe dönüştürme işlevine denilmektedir. Kurulan bu paneller ile elde edilen güneş ışınları bir sonraki güne kadar elektrik üretebilir. Özellikle büyük şehirlerde, sanayi sektörünün hızla artması elektrik tüketiminin de hızla artmasına ve azalmasına neden olmaktadır.Avrupa ülkelerinde kullanımı çok yayın olan Solar Enerji Sistemli Sundurma, son yıllarda ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Buna örnek olarak değinirsek, Almanya Güneş Enerjisinin Elektriğe dönüştürülmesinde dünya çapında önemli adımlar atmıştır. Elektriğe olan yoğun talep ve tüketim, elektrik fiyatlarında sürekli artmasına etki etmektedir. Fiyat artışlarındaki pahalılık, kömür, doğalgaz gibi kaynaklarından azalmaya başlaması yenilenebilir elektrik üretiminin ihtiyacını meydana getirmiştir.Güneş enerjisi de, rüzgâr enerjisi, biotermal enerji gibi uzun vadede elektrik üretmeye yarayan ve herhangi bir ücrete bağlı olmayan bir elektrik üretim sistemidir. Büyük fabrikalarda, çiftliklerde, işletmelerde kullanılan bu sistem son yıllarda evlerde de tercih edilir olmuştur.

 

Güneş Enerji Sistemi Nasıl Çalışır?

Solar Güneş Enerji sisteminde kurulan paneller sayesinde güneşten alınan enerjiyi güneş pili hücreleri sayesinde doğrudan elektriğe çevirir. Güneş pili hücreleri kendi aralarında bağlanır ve güneş modüllerini oluşturur. Güneş modülleri kendi aralarında bağlanır ve güneş panellerini oluşturur. Oluşan güneş panelleri de birleşerek çok yüksek düzeydeki güneş ışınlarını alarak enerji akımını oluşturur. Güneş enerji sistemi, elektrik şebekesinden bağımsız veya elektrik şebekesine paralel olarak kullanılır.

 

Solar Enerji Sistemli Sundurma Nedir?

Elektrik şebekesinden bağımsız kullanıldığı durumlarda, güneş panelleri ile elde edilen DC gerilimi kullanılan Aydınlatma sistemleri veya Trafik Sinyalizasyon sistemlerinde tercih edilir. Ayrıca DC gücünün AC gününe dönüştürülmesiyle Buzdolabı ve TV gibi elektronik eşyalara da elektrik üretimi sağlanabilir. Güneş enerjisinin yetersiz kalığı durumlarda, örneğin gece saatlerinde, güneş olmadığı kapalı günlerde ise, Ah kapasitesine uygun olan, şebekelerden bağımsız bir sistem ile çalışan şarj işlevini gören aküler devreye girer.

Şebekeye paralel olarak çalışan bu fotovoltaik sistemler sayesinde üretilen elektriğin fazla gelen kullanılmayan kısmı elektrik üreten firmalara özel tarifeler üzerinden satılabilir. Devletten alınan teşviklerle bu sistem kurulabilir. Başlarda maliyeti yüksek olabilen bu sistem, belli bir zaman sonra kendini amorti eder.

 

Fotovoltaik Sistemde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Fotovoltaik sistemlerin kurulmasında dikkat edilecek hususlara değinecek olursak; Panellerin özellikle güneye bakması, Panellerin verimini azaltacak güneş ışığının az olması durumu (Kapalı hava veya gölge olması), Akülerin fotovoltaik yapıya göre seçilmiş olmaması ve maksimum güç çekmek için MPP izleme özelliğinin kullanılması durumlarına dikkat edilmesi gerekir.

Elektrik üretmek için kullanılan güneş enerjisi santralleri, inşa edildikleri yere bağlı olarak harici yüklerden etkilenir. Maruz kalmak. Rüzgar, kar, sıcaklık ve sismik yükler, panel taşıma sisteminde zorluklara neden olur. İmar kuralları söz konusu olduğunda, güneş enerjisi tesisinin kendisi veya binanın bir parçası olarak kabul edildi. Bu nedenle, güneş enerjisi santralinin hesabı zaten etkili bir inşaattır. Yöntemlere ve bina kodlarına göre çalışır. Çatıya güneş panellerinin montajında ​​mevcut çatı destek sisteminin analizi yapılır. Güneş panellerinin artan yükünün etkisiyle tasarımda öngörülen yüke ek olarak Tekrar yapılmalı.

 

 

Shopping Cart0

Sepet