Sundurma Nedir?

Sundurma, güzel bir kelime acaba ne için kullanılıyor ? Bir kapı, cam veya herhangi bir geçidin girişini küçük, orta ve büyük bir çatı ile yağmur, güneş, kar, rüzgar vb. kötü hava koşullarından koruyan ve arkası duvara yaslanmış yapı. Sundurmaların büyük boyutlarında olan türlerine veranda denmektedir.

Yere temas etmeyen bir sundurma olabileceği gibi ince duvarlar ve korkuluklar gibi çeşitli unsurlarla desteklenebilir. Sundurmanın altındaki zemin bazen zeminle aynı hizada olabilir veya birkaç basamak yukarı çıkılabilir. Sundurmanın rolü nedir? İskele, en az bir kişiyi alacak kadar geniştir. İskele paslanmaz çelik, ahşap, ferforje veya sıradan metalden yapılabilir. Aynı şekilde farklı renkleri de aynı şekilde kullanabilir. Bu seçim, sundurmayı yaratacak kişiye bağlıdır. Sundurma yapmanın birçok avantajı vardır. Bu faydalardan biri ısı yalıtımıdır. Önden cepheye farklı olsa da genellikle ısının% 65-77’sinin emilmesini sağlar (biz buna absorpsiyon diyoruz). Sundurmanın rolü nedir? Hangarların en büyük faydalarından biri, dış dünyadan gelen kimyasal etkileri önleyebilmeleridir. Ayrıca viyolayı ultraviyole ışınlarından da koruyabilir.

Sundurma Çeşitleri

Sundurmalar, bölgesel mimariye göre değişkenlik gösterirler. Bu yüzden pek çok sundurma tipi bulunmaktadır. Yapılara baktığımız zaman dış cephelerde bulunan sundurmalar yerle temassız olabileceği gibi parmaklık, ince duvarlar vd. ögelerin yardımı ile de desteklenebilir. Sundurmaların altında bulunan zemin, yer ile aynı hizada olabilir ya da birkaç basamaklık merdiven ile çıkılabilir.

Neden Sundurma?

Düşünün bir kafe sahibisiniz ve kafeniz boylu boyunca cam, herhangi bir şekilde camınıza çarpacak sert bir cisim, camın yıpranmasına, çizilmesine yol açabilecek kötü hava koşulları. Bütün bunları düşündüğümüz zaman cebimiz aklımıza geliyor, kırılan veya çatlayan camımızı sürekli olarak değiştirmemiz ve bunu yaparken de her seferinde yüklü miktarlarda para ödememiz gerekmektedir. Kimse aynı nedenlerden ötürü bu parayı ödemek istemez. Bu yüzden camlarımızı tehlikelere karşı korumak içim işe ilk olarak pratik sundurmalardan başlamalıyız.